Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaný květák s topinkami a gorgonzolou

Tenhle nakládaný květák není určený ke skladování na věky věků, ale to vůbec nevadí, protože ho stejně sníte hned!

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 250 ml bílého vinného octa
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 2 lžičky fenyklových semínek
    • 4 celé sušené (nebo čerstvé) chilli papričky
    • 4 bobkové listy
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce mořské soli
    • 1 kg květáku, nakrájeného nebo rozebraného na růžičky

    K PODÁVÁNÍ

    • krajíčky chleba
    • gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní
    • panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Do rendlíku vložte ocet, česnek, fenykl, chilli, bobkové listy, cukr, olej a sůl a přiveďte k varu. Ve směsi 2 minuty povařte květák a pak vše přendejte do sterilizované sklenice. Okamžitě uzavřete a nechte vychladnout.

2 Krajíčky chleba opečte a podávejte se sýrem, nakládaným květákem a panenským olivovým olejem. Květák, který nesníte, uložte ve sklenici do chladničky, kde vám vydrží měsíc.

NĚCO NAVÍC
Kromě topinek se sýrem se hodí jako obloha k masu nebo jako součást pestrého chuťovkového menu.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Květáková tempura

Květákový krém

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

16x lahodný květák

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je v receptu uvedeno spravne mnozstvi nalevu? Takto neni kvetak nalozeny, ale trochu povaleny v male vrstve nalevu na dne hrnce...
Obrazek uzivatele
Dobrý den, pane Břehu,
zkontaktovala jsem kolegyni, která je autorkou receptu a ta mi napsala, že určitě nevadí, když květák nebude ponořený v nálevu během těch 2 minut vaření, možná by ale stálo za to všechno během té doby promíchat. Také by se květák snažila co nejvíc upěchovat do sklenice, a pak přes něj lila horký nálev. Pokud by ani pak nedosahoval nad veškerý květák, radila by zavřít sklenici, svařit další nálev ve stejném poměru, otevřít sklenici, dolít tak, aby byl květák ponořený, a zase zavřít.

Držíme palce, ať se květák podaří,
redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dekuji za odpoved. Mezitim jsem kvetak nalozil presne podle receptu. Nalevu i s vodou, kterou pusti kvetak, je velmi malo a je to tak na ctvrtinu/polovinu sklenice. Ale vubec to nevadi, protoze chutove je cely obsah sklenice konzistentni, i kdyz vypada trochu nezvykle. Takze recept za me funguje a kvetak je vyborny.

Přidat komentář