Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaný květák s topinkami a gorgonzolou

Tenhle nakládaný květák není určený ke skladování na věky věků, ale to vůbec nevadí, protože ho stejně sníte hned!

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 250 ml bílého vinného octa
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 2 lžičky fenyklových semínek
    • 4 celé sušené (nebo čerstvé) chilli papričky
    • 4 bobkové listy
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce mořské soli
    • 1 kg květáku, nakrájeného nebo rozebraného na růžičky

    K PODÁVÁNÍ

    • krajíčky chleba
    • gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní
    • panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Do rendlíku vložte ocet, česnek, fenykl, chilli, bobkové listy, cukr, olej a sůl a přiveďte k varu. Ve směsi 2 minuty povařte květák a pak vše přendejte do sterilizované sklenice. Okamžitě uzavřete a nechte vychladnout.

2 Krajíčky chleba opečte a podávejte se sýrem, nakládaným květákem a panenským olivovým olejem. Květák, který nesníte, uložte ve sklenici do chladničky, kde vám vydrží měsíc.

NĚCO NAVÍC
Kromě topinek se sýrem se hodí jako obloha k masu nebo jako součást pestrého chuťovkového menu.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Květáková tempura

Květákový krém

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

16x lahodný květák

REKLAMA

Přidat komentář