Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí kapsa plněná fíky

Nádivka z fíků a hub vás ohromí!

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 malé čerstvé vepřové klobásky, zbavené střívka
    • 1 hrnek nahrubo pokrájených čerstvých hub (např. hlíva a žampiony)
    • 10 fíků (my jsme použili zelené)
    • 4 lžíce javorového sirupu nebo medu
    • pár kapek lanýžového oleje na dochucení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Prořízněte kuřecí řízky, ale nedokrojte a rozevřete jako knihu. Přes plastovou fólii rozklepejte, ale nepotrhejte. Osolte a opepřete.

2 V pánvi na 1 lžíci olivového oleje opékejte rozdrobenou klobásu dozlatova a během opékání větší kousky vařečkou rozmačkejte na menší. Přendejte do mísy a dejte stranou. Do horké pánve nasypte houby, nalijte 1 lžíci oleje, osolte a opékejte doměkka. Pak přidejte 4 pokrájené fíky a společně opékejte další 2–3 minuty.

3 Pánev odstavte, obsah přidejte ke klobásové směsi, opepřete podle chuti, promíchejte a nechte vychladnout.

Na polovinu rozklepaného kuřecího řízku dejte čtvrtinu nádivky, maso zarolujte a spíchněte párátkem nebo ovažte kuchyňským provázkem. Stejným způsobem připravte další tři závitky.

5 Rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje v nádobě vhodné i do trouby. Kuřecí kapsy opečte ze všech stran dozlatova. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Vyjměte z trouby a z pánve. Na servírovacím talíři pokrm ozdobte přepůlenými fíky prohřátými v javorovém sirupu a pokapejte lanýžovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fíky & mozzarella

Rozpečené medové fíky

Obrácený fíkový dort

Poháry s fíky a ricottou

Čokoládovo-fíková buchta

Fíkový koláč s mascarpone

REKLAMA

Přidat komentář