
Kuřecí kapsa plněná fíky
Nádivka z fíků a hub vás ohromí!
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 malé čerstvé vepřové klobásky, zbavené střívka
- 1 hrnek nahrubo pokrájených čerstvých hub (např. hlíva a žampiony)
- 10 fíků (my jsme použili zelené)
- 4 lžíce javorového sirupu nebo medu
- pár kapek lanýžového oleje na dochucení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Prořízněte kuřecí řízky, ale nedokrojte a rozevřete jako knihu. Přes plastovou fólii rozklepejte, ale nepotrhejte. Osolte a opepřete.
2 V pánvi na 1 lžíci olivového oleje opékejte rozdrobenou klobásu dozlatova a během opékání větší kousky vařečkou rozmačkejte na menší. Přendejte do mísy a dejte stranou. Do horké pánve nasypte houby, nalijte 1 lžíci oleje, osolte a opékejte doměkka. Pak přidejte 4 pokrájené fíky a společně opékejte další 2–3 minuty.
3 Pánev odstavte, obsah přidejte ke klobásové směsi, opepřete podle chuti, promíchejte a nechte vychladnout.
4 Na polovinu rozklepaného kuřecího řízku dejte čtvrtinu nádivky, maso zarolujte a spíchněte párátkem nebo ovažte kuchyňským provázkem. Stejným způsobem připravte další tři závitky.
5 Rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje v nádobě vhodné i do trouby. Kuřecí kapsy opečte ze všech stran dozlatova. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Vyjměte z trouby a z pánve. Na servírovacím talíři pokrm ozdobte přepůlenými fíky prohřátými v javorovém sirupu a pokapejte lanýžovým olejem.
Přidat komentář