
Muffiny se dvěma sýry
Bábovičky s překvapením
Ingredience
- 250 g hladké nebo polohrubé mouky
- 2 lžičky jedlé sody + 1/2 lžičky soli
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 60 g sýra ricotta
- 150 g krupicového cukru
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 250 g krémového sýra (philadelphia, lučina atd.)
- 120 g másla, změklého
- 1 velké vejce o pokojové teplotě
- 125 ml podmáslí
- 2 lžičky najemno nastrouhané kůry z biocitronu + 1 lžička šťávy
Příprava jídla
1 Troubu zahřejte na 190 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, sodu, sůl a prášek do pečiva.
2 V jiné misce smíchejte ricottu se 2 lžícemi cukru a půlkou lžičky vanilky.
3 V další míse dohladka promixujte krémový sýr a máslo, mixujte další 2 minuty, pak pomalu vsypte zbývající cukr a asi 3 minuty zpracovávejte mixérem, aby cukr ve směsi na omak nedrhl. Pak vešlehejte vejce, až bude směs hladká, tak vmíchejte podmáslí, citronovou kůru a šťávu a zbývající vanilkový extrakt. Potom přimíchejte moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).
4 Každou formičku/košíček naplňte 2 lžícemi těsta a zploštěte ho spodní stranou lžíce, jak to jen půjde. Na těsto do formiček rozdělte ricottovou směs a navrch zbývající těsto. Košíčky by měly být ze tří čtvrtin plné. Pečte asi 25 minut, aby měly muffiny hrbolatý povrch a kropenatě zlatohnědou barvu. Mělce zapíchnutá špejle by měla vyjít s pár vlhkými drobečky, pokud však nepíchnete až do vlhké ricottové vrstvy.
Přidat komentář