Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí kousky

Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20-30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 8 plátků z krůtích prsou (každý o hmotnosti asi 100 gramů a výšce 1 cm)
    • 150 g sýra typu čedar nastrouhaného nahrubo
    • 1 zarovnanou lžíci kremžské hořčice
    • 3 lžíce mléka, nejlépe plnotučného, nebo smetany na vaření
    • 150 g třešňových rajčátek, nejlépe na větvičce
    • trochu oleje na vymazání zapékací misky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180  stupňů. Vezměte mělkou zapékací misku, do které se všechny plátky vejdou v jedné vrstvě, a lehce ji vymastěte. Plátky masa poklaďte na dno. Samozřejmě můžete použít i několik menších zapékacích misek, jen pak nezapomeňte rovnoměrně rozdělit i sýrovou směs a rajčátka.

2. V misce smíchejte sýr, kremžskou hořčici a mléko. Směs naklaďte na kousky krůtího masa; vůbec není třeba nějak ji uhlazovat. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Kolem masa rozložte třešňová rajčátka (nechte je na větvičkách) a dejte na dvacet až třicet minut péct, dokud maso nezezlátne a rajčata nebudou krásně měkká. Jako příloha je ideální dušená brokolice a nové brambory. Lahodný tip: Doporučte všem, aby si rajčátka rozmačkali a smíchali se sýrovou omáčkou. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.13

Přidat komentář