Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňová polévka se zázvorem a miso pastou

Popis receptu: 
Práci a trpělivost s očištěním a nakrájením dýně Vám vynahradí polévka s úžasnou chutí!
Autor: Iveta Jilková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    dýně Hokaido, zázvor, instatní sojové mléko/používám instatní nápoj zajíc - je trošinku slazený, ale s dýní se chuťově velmi dobře potkává/, miso pasta, voda, olivový olej, dýňová semínka, sůl

Příprava jídla

1. Dýni omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na menší kostičky - hokaido není potřeba loupat 2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a přidáme dýni a nastrouhaný zázvor. Orestujeme do poloměkka. 3. Dýni přesuneme do hrnce, trochu přelijeme vodou a vaříme do změknutí. 4. Připravíme si sojové mlého - mám raději, když je hustější a krémovější, tak dávám větší množství sušeného základu než je v návodu. 5. Mléko přidám k dýni a vymačkám trochu miso pasty dle chuti 6. Vše rozmixuji ručním mixérem do hladka a podávám v nahřátých talířích posypané dýňovými semínky a zakáplé olivovým olejem.
REKLAMA

Přidat komentář