Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

ovoce 300 g
lesní
želatina 40 g
šťáva z kompotu 0.5 l
jogurt 500 ml
smetana ke šlehání 250 ml
moučkový cukr 150 g
citron 1 ks
čokoládová poleva
na ozdobení
ovoce
na ozdobení
máta
na ozdobení
Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku naplníme kelímky, ve kterých mezitím želé ztuhlo. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou, čerstvým ovocem a lístkem máty. Rada: Želatinu lze nahradit agarem či jiným želírovacím produktem.

Obchod Apetit