Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetkové lupínky s chilli

Dip 
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 10 minut
P
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • Čtyři placky pita chleba
    • lžíce (nejlépe olivového) oleje
    • nastrouhanou limetkovou (nebo citronovou) kůrou
    • 1 lžičkou drcených sušených chilli papriček

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Čtyři placky pita chleba nakrájejte nebo natrhejte na přiměřeně velké kousky. Dejte na plech a potřete lžící (nejlépe olivového) oleje. Pak je posypejte strouhanou limetkovou (nebo citronovou) kůrou a 1 lžičkou drcených sušených chilli papriček. Pečte asi deset minut dokřupava. Podle chuti osolte. Můžete je jíst k našim nebo jakýmkoli jiným dipům, skvělé jsou ale i samotné.

Čtyři krémové dipy v jednom
Pro 4 osoby 
příprava: 10 minut 
Připravte si jeden jednoduchý základní dip (omáčku k namáčení) a pak už ho jen podle nálady dochuťte. Můžete se inspirovat našimi nápady, nebo donekonečna vymýšlet vlastní variace – začněte třeba svými oblíbenými bylinkami; čerstvými, ale klidně i sušenými. Krémový dip můžete podávat s limetkovými lupínky, nebo třeba jen s kousky čerstvého řapíkatého celeru.

Na základní dip smíchejte 100 g nízkotučného měkkého sýra (použít můžete jakýkoli  včetně brynzy nebo lučiny) s 50 g nízkotučného (nejlépe bio) jogurtu.

Česnekovo-bylinkový  K základu přimíchejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hrst drobně posekané pažitky, trochu citronové šťávy (podle chuti) a nejlépe čerstvě mletého černého pepře.

Pro optimální přísun omega-3 nenasycených mastných kyselin  Přidejte 130 g najemno nakrájeného uzeného lososa a trochu sekaného čerstvého kopru.

Pekelný  Není nic jednoduššího: do základu  podle chuti nakapejte chilli omáčku.

Na řecký způsob  Přidejte nastrouhanou půlku okurky a hrst sekaných mátových lístků.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.15

Přidat komentář