Domácí čokoládová zmrzlina s borůvkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Domácí čokoládová zmrzlina s borůvkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

smetana ke šlehání 150 ml
cukr 50 g
nerafinovaný
čokoláda na vaření 100 g
mléčná čokoláda 100 g
mléko 285 ml
plnotučné
borůvky 100 g
Mléko s cukrem přivedeme k varu a vmícháme do něj na kousky nalámanou čokoládu. Směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Necháme vychladnout. ... Mezitím si vyšleháme smetanu, vmícháme ji do zchladlého čokoládového krému a přidáme čerstvé borůvky. Poté vše vlijeme do nádoby a dáme zamrazit. Během mrazení je vhodné směs několikrát důkladně promíchat. Zhruba po pěti hodinách je zmrzlina připravená k servírování.

Obchod Apetit