Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotlety na špenátových lístcích

Jídlo z jedné pánve. Myčka může zahálet.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 libovější vepřové kotlety zhruba po 150 g
    • sůl a pepř na ochucení masa
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • špetku chilli koření nebo pálivé papriky
    • 140 g nahrubo nasekaných čerstvých špenátových lístků (lze nahradit mladou kapustou, hrubě nasekanou)
    • 400 g konzervované cizrny,  odkapané a propláchnuté

Příprava jídla

1. na hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm z obou stran osolené a opepřené kotlety (asi tři až čtyři minuty po každé ­straně). Máte-li obavy, aby bylo maso dost měkké, můžete ho v téhle fázi trochu podlít a krátce ­podusit. Pak ho vyjměte z pánve a uchovejte v teple.

2. do pánve vysypte česnek a chilli koření, po půl minutě zalijte pěti lžícemi vody a vsypte špenátové lístky. Asi pět minut je duste, až trochu zavadnou. Vsypte do pánve všechnu cizrnu a vlijte šťávu, kterou mezitím pustily kotlety. Kotletku servírujte na špenátu a cizrně.

Kouzelná přísada:
Cizrna chutí trochu připomíná sušený hrách, tvarem lískové oříšky. Je velice oblíbená ve Španělsku, ve starších kuchařkách ji najdete pod názvem španělský hrách; v těch ještě starších se jí říkalo cízrle. Tenkrát se také musela cizrna přebírat, namáčet a dlouho vařit. U konzervované všechna práce odpadá, zbývají jen křehká zrnka – a neobvyklá příloha. Cizrnu ve slaném nálevu La Torrente, 400 g okolo 16 Kč, nabízí široká prodejní síť.
 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
vrele doporucuji, zvlaste s kapustou, rychly a vyborny obed

Přidat komentář