Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. Po kuchyňské úpravě jsou jedlé všechny druhy jeřabin, nejlepší jsou kuličky jeřábu sladkoplodého.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+marinování
PT40M
Pečení 0:40
Maso

Ingredience

    • 800 g vepřové krkovice bez kosti nakrájené na plátky o síle 8 mm
    • sůl

    NA MARINÁDU

    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky

    NA JEŘABINOVOU ŠŤÁVU

    • 120 g zralých červených jeřabin
    • 200 g zralých pevných hrušek
    • 3 hřebíčky + 5cm svitek skořice
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 3 lžíce třtinového cukru + na dochucení
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1 Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní maso. Uložte do lednice, ideálně přes noc, nejlépe však na 2 dny. Maso pak rozložte do pekáče, osolte, zakryjte a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C do změknutí; trvá to asi 40 minut.

Kuličky jeřabin dejte do rendlíku, zalijte je 200 ml vody, přidejte hřebíčky a skořici a přiveďte k varu. Pak zmírněte plamen na střední a vše vařte 5 minut. Přidejte hrušky zbavené jádřince a pokrájené na kostky, přisypte cukr a na středním plameni vařte dalších 10 minut. Směs propasírujte přes síto do druhého hrnce a postavte znovu na oheň. Doslaďte po podle libosti, abyste otupili trpkost jeřabin. Přiveďte k varu a podle potřeby přimíchejte škrob rozmíchaný v troše studené vody (množství záleží na tom, kolik mají jeřabiny pektinů). Minutku povařte. Vzniklou jeřabinovou šťávu podávejte v misce k pečené krkovičce společně s vypečenou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s listovým salátem a opečeným chlebem nebo s restovanou polentou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

Uzená krkovička na cibulce

Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Živáňská pečeně z krkovice

REKLAMA

Přidat komentář