
Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami
Něco víc než jen obyčejné šťouchané brambory! Tohle jídlo působí dojmem, že ho vymyslel slaměný vdovec, ale na skvělé chuti mu to neubírá vůbec nic.
Vydání: 2011/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 650 g čerstvých klobásek (nebo bavorských grilovacích)
- 700 g drobných brambor (nejlépe červených), přepůlených
- 6 středních nakládaných okurek + 3 lžíce láku
- 2 jarní cibulky, pokrájené
- 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce dijonské hořčice
- hrubá mořská sůl a čerstvě drcený pepř
Příprava jídla
1 Uvařte brambory (pokud mají hezkou slupku, tak je nemusíte loupat) v osolené vodě doměkka; trvá to 15–18 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm asi 10 minut opékejte ze všech stran klobásky dozlatova. V míse prošlehejte okurkový lák, hořčici, zbylý olej a po 1/4 lžičce soli i pepře. Přidejte slité brambory, pokrájené okurky, cibulky a petrželku. Promíchejte a částečně rozmačkejte. Klobásky pokrájejte na větší kusy a podávejte k bramborám.
Přidat komentář