Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Zázvor dodá jinak mdlé kapustě pikantní říz.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35
Maso

Ingredience

    • 250 g uzeného masa
    • 1/2 menší kapusty
    • 250 g mletého hovězího masa
    • 1 menší cibule, na kostičky
    • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 2 vejce
    • 5 lžic strouhanky na obalení
    • olej na smažení
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Do většího hrnce vložte uzené maso, zalijte ho studenou vodou a dejte vařit. Pomocí ostrého nože vyřízněte z kapusty centrální košťál a listy nakrájejte na nudličky. Vhoďte k uzenému masu a vařte ještě asi 20 minut.

Jakmile maso změkne, slijte vodu a uzené maso rozporcujte na větší kousky. Rozmixujte ho nebo umelte na masovém mlýnku. Kapustu nasekejte na drobné kousky.

Do větší mísy dejte mleté syrové hovězí maso, přidejte kapustu s mletým vařeným uzeným masem, vejce, cibuli a zázvor a vše pořádně promíchejte. Zahustěte strouhankou. Směs by měla být dostatečně vláčná, aby se z ní daly tvarovat větší kuličky. Osolte a opepřete a znovu dobře promíchejte. Tvarujte placky, které se vám vejdou do dlaně. Obalte je ve strouhance.

V pánvi rozehřejte olej a karbanátky v něm osmahněte po obou stranách; počítejte 3 minuty na každou stranu. Podávejte třeba s bramborovou kaší.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červenočočkové karbanátky

Karbanátky dědy Bohouše

Karbanátky z ovesných vloček

Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem

Macerované kuře se zázvorovou omáčkou

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Šunkofleky tak trochu po italsku

Čočková polévka s kari

REKLAMA

Přidat komentář