
Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem
Zázvor dodá jinak mdlé kapustě pikantní říz.
Ingredience
- 250 g uzeného masa
- 1/2 menší kapusty
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule, na kostičky
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 vejce
- 5 lžic strouhanky na obalení
- olej na smažení
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Do většího hrnce vložte uzené maso, zalijte ho studenou vodou a dejte vařit. Pomocí ostrého nože vyřízněte z kapusty centrální košťál a listy nakrájejte na nudličky. Vhoďte k uzenému masu a vařte ještě asi 20 minut.
2 Jakmile maso změkne, slijte vodu a uzené maso rozporcujte na větší kousky. Rozmixujte ho nebo umelte na masovém mlýnku. Kapustu nasekejte na drobné kousky.
3 Do větší mísy dejte mleté syrové hovězí maso, přidejte kapustu s mletým vařeným uzeným masem, vejce, cibuli a zázvor a vše pořádně promíchejte. Zahustěte strouhankou. Směs by měla být dostatečně vláčná, aby se z ní daly tvarovat větší kuličky. Osolte a opepřete a znovu dobře promíchejte. Tvarujte placky, které se vám vejdou do dlaně. Obalte je ve strouhance.
4 V pánvi rozehřejte olej a karbanátky v něm osmahněte po obou stranách; počítejte 3 minuty na každou stranu. Podávejte třeba s bramborovou kaší.
Přidat komentář