Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masový závin s tymiánem

Jednoduše úžasná náplň

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 12 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
Chladnutí: 15 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 1 balení listového těsta
    • 400 g mletého nebo sekaného uzeného masa, případně šunky
    • 3 vejce
    • hrst jemné strouhanky
    • 1 lžíci sušeného tymiánu, rozemnutého
    • sůl a pepř na dochucení (nemusí být)

Příprava jídla

1. V misce důkladně promíchejte mleté maso (domácí si můžete namlít s pomocí robota nebo klasického mlýnku na maso) se dvěma vejci, strouhankou a tymiánem. Osolte a opepřete podle chuti; pozor, uzené může být samo o sobě dostatečně slané. Buď použijte jednotlivé pláty těsta, nebo ho rozválejte na obdélník o velikosti 30 x 40 cm. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2. Na těsto rovnoměrně naneste masovou náplň a rozetřete ji. Okraje nechte volné, ale potřete je rozšlehaným zbývajícím vajíčkem. Závin stočte a krátké konce stiskněte k sobě. Ještě potřete vejcem, položte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát těsto propíchněte vidličkou.

3. Pečte přibližně půl hodiny; závin by měl být zlatavý a trochu vyběhnout. Pokud se peče nestejnoměrně, po nějaké době plechy otočte.

4. Hotový závin nechte trochu vychladnout a potom ho nakrájejte na řezy. Výtečně chutná teplý, vlažný i studený – skvělá chuťovka k vínu! Jako přílohu doporučujeme jednoduchý zelený salát nebo salát z kysaného zelí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Plísňový sýr s mandlemi v balíčku

Soudky s brusinkami a oříšky

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.17
Obrazek uzivatele
Jednoduchá chuťovka k vínu nebo pivu. Tymián je s masem skvělý!

Přidat komentář