Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

Jemné tvarohové těsto plné šťavnatého ovoce ovoní při vaření rum a při podávání doplní sladká skořicová strouhanka. Počet knedlíků závisí na velikosti rynglí a také na tom, jak silné těsto máte rádi.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ 2 hodiny odležení
PT20M
Vaření 0:20
Česká

Ingredience

    • 140 g másla, změklého
    • 2 vejce, zvlášť bílky a žloutky
    • 140 g hrubé krupice
    • špetka soli
    • 140 g hladké mouky
    • 500 g měkkého tvarohu
    • 50 ml rumu tuzemáku

    NA NÁPLŇ A DOKONČENÍ

    • 12–16 zralých zelených rynglí
    • 12–16 lžiček odkapaného brusinkového kompotu
    • krupicový cukr na posypání rynglí
    • 150 g másla + na přelití knedlíků
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 vanilkový cukr + špetka skořice
    • 250 g strouhanky z bílého pečiva
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

Máslo vyšlehejte do pěny. Zapracujte žloutky (měly by mít stejnou teplotu jako máslo) a pak postupně přisypte krupici. Vlijte bílky lehce prošlehané se solí a nakonec střídavě vmíchejte tvaroh a hladkou mouku. Rychle vypracujte hladké těsto, vytvořte z něj váleček o průměru 6 cm, zabalte ho do fólie a uložte asi na 2 hodiny do lednice.

Mezitím vypeckujte ryngle tak, aby zůstaly na jedné straně spojené. Zasypte je cukrem, osušte, místo pecky vložte brusinky a ryngli zavřete. Z těsta nakrájejte 12 až 16 plátků o síle 5 mm. Do každého kousku těsta zabalte ryngli a v dlani knedlík utáhněte. Knedlíky vhazujte do vroucí osolené vody s rumem a velmi zvolna je vařte 15–20 minut.

3 Na posypku rozpusťte máslo, vmíchejte do něj krupicový i vanilkový cukr a strouhanku se špetkou skořice. Osmahněte dozlatova. Sypte na knedlíky spolu s moučkovým cukrem a přelijte máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte hodně mokrý tvaroh, vymačkejte ho a těsto zpracujte jen krátce, aby neřídlo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krupicová kaše se šafránem a černým bezem

Vdolečky s lískovou náplní

Škubánky s mákem a rumovými švestkami

Buchtičky s vinnou pěnou z vlašského ryzlinku

Rýžový nákyp s hruškami, hroznem a jeřabinou

Tvarohové těsto & ovoce

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

REKLAMA

Přidat komentář