
Topinka s pečeným česnekem
Pečený česnek má neodolatelnou nasládlou chuť, kterou skoro není potřeba ničím doplňovat, ale šťavnaté rajčátko a pár snítek řeřichy ji dovedou k dokonalosti.
Vydání: 2011/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 palice česneku
- olivový olej
- vločková mořská sůl a čerstvě drcený
- pepř
- 1 balíček řeřichy
- 4 třešňová rajčátka
- opečený chléb k podávání
Příprava jídla
1 Palice česneku nahoře seřízněte, osolte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ºC asi hodinu doměkka. Pak vymáčkněte česnek ze slupek a rozmačkejte ho vidličkou. Mázněte na topinku a ozdobte řeřichou a rajčetem. Na závěr posypte vločkovou solí.
Přidat komentář