
Topinka s pivním sýrem
Hospodská klasika dostane na topince nový rozměr – ne nadarmo jí někdo říká sýrový tatarák.
Vydání: 2011/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100 g másla
- 180-200 g pivního sýra (2 balení)
- 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička sardelové pasty
- 2–3 lžíce světlého piva (podle potřeby)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- pálivá paprika
- sladká paprika
- drcený kmín
- nakládané beraní rohy (papriky) na ozdobení
- opečený chléb a stroužek česneku k podávání
Příprava jídla
1 Vidličkou utřete sýr s máslem. Pak přidejte ostatní přísady kromě piva a důkladně promíchejte. Nakonec postupně přilévejte pivo (množství podle potřeby) tak, aby vznikla hmota hustoty pomazánky. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem, ozdobené nakládanými beraními rohy.
Přidat komentář