Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos zapečený s mandlemi

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý). Přidejte vychytanou mandlovou kůrčičku, a budete za hvězdu i vy!

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15-20 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 4 filátka z lososa, každé o váze asi 200 g
    • 50 g změklého másla
    • 4 lžíce krájených loupaných mandlí nebo mandlových lupínků
    • 4 lžíce čerstvé petrželky
    • 50 g sýra typu ementál nebo eidam, nastrouhaného nahrubo
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2. V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3. Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.

4. Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vřele doporučuju. Jako přílohu vařené brambory a dále luskovou fazolku+česnek+ředkvičky na kolečka+nadrcené pistácie, opéct s trochou olivového oleje a sukiyaki omáčkou, samozřejmě k pití bílé víno.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.18
Obrazek uzivatele
Výborné jídlo, i když já ani manželka na ryby moc nejsme, tak děláme často.
Obrazek uzivatele
perfektne, len treba ubrat maslo - staci nim vymazat plech a lososa uz nepotierat, je sam o sebe dost mastny. ale inak skvele, rychle a jednoduche!
Obrazek uzivatele
souhlasím :)
Obrazek uzivatele
Místo eidamu strouhaný parmazán a je to super :)

Přidat komentář