Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Popis receptu: 
Tato varianta dýňové polévky je ze všech nejchutnější. Její speciální chuť spočívá v použití skořice a muškátového oříšku.
Autor: Jana Stehlíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    4 kg Dýně Hokkaidó 125 g másla 2 střední cibule Skořice Muškátový oříšek Sůl, pepř 1,7 l vody nebo kuřecího vývaru 3 lžíce sherry

Příprava jídla

Rozkrojte dýni, vydlabejte její obsah a ořezejte jí kůru alespoň 1,5 cm od kraje. Potom ji nakrájejte na kousky a dejte stranou. Cibuli nakrájejte na drobno a smažte ji na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne a nezměkne. Poté přidejte dýni, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř, přikryjte pokličkou a nechte asi 45 minut vařit. Potom přidejte vodu nebo vývar, chvíli povařte a pak vše rozmixujte ponorným mixérem. Polévku vraťte nad plamen a vařte ještě asi půl hodiny. Pár minut před koncem přidejte podle chuti sherry, skořici i muškátový oříšek. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář