Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

dýně 4 kg
Hokaido
máslo 125 g
cibule 2 ks
střední
muškátový oříšek
sůl
pepř
voda 1.7 l
lze nahradit kuřecím vývarem
víno červené 3 PL
Rozkrojte dýni, vydlabejte její obsah a ořezejte jí kůru alespoň 1,5 cm od kraje. Potom ji nakrájejte na kousky a dejte stranou. Cibuli nakrájejte na drobno a smažte ji na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne a nezměkne. Poté přidejte dýni, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř, přikryjte pokličkou a nechte asi 45 minut vařit. Potom přidejte vodu nebo vývar, chvíli povařte a pak vše rozmixujte ponorným mixérem. Polévku vraťte nad plamen a vařte ještě asi půl hodiny. Pár minut před koncem přidejte podle chuti sherry, skořici i muškátový oříšek. Dobrou chuť!

Obchod Apetit