Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový koláč

„Tento koláč jsme doma vynalezli coby z nouze ctnost ze zbylého rizota, ale hned jsme si ho zamilovali,“ napsala nám o tomto jídle čtenářka Lucie Trägerová z Prahy.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla + na vymazání formy
    • 1 cibule, najemno nasekaná
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 300 g kulatozrnné rýže na rizoto
    • 1300 ml horkého drůbežího vývaru
    • 150 g dušené šunky, na kostičky
    • 100 g mozzarelly + 150 g fety, na kostičky
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 vejce
    • sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

1 V rendlíku rozehřejte máslo a olej. Vmíchejte cibuli a na mírném ohni ji opékejte dosklovita, asi 4 minuty. Přidejte česnek a rýži a pořádně promíchejte. Zalijte trochou vývaru tak, aby sotva zakrýval rýži, za častého míchání vařte. Až rýže absorbuje tekutinu, přilijte další vývar a stejným způsobem pokračujte, dokud nebude rýže vařená; trvá to asi 20–25 minut. Dejte stranou a nechte zchladnout.

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru cca 25 cm vyložte pečicím papírem nebo jen vymažte. Do zchladlé rýže vmíchejte šunku, sýry, petrželku, vejce, podle potřeby osolte a opepřete. Pečte cca 30–40 minut, aby koláč zezlátl a zpevnil. Nechte lehce zchladnout, vyjměte z formy, nakrájejte na dílky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář