Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Morkové řezy

Zní to trochu zběsile, ale chutná to skvěle! Staročeský recept znovuobjevili a upravili v Pražském kulinářském institutu v rámci soutěže Jak chutná Praha.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Česká

Ingredience

    • cca 1 kg morkových kostí + 140 g mandlí
    • 140 g krupicového cukru
    • 50 ml třešňovice + špetka mleté skořice
    • 6 žemlí, nakrájených na kostičky
    • 4 lžíce másla, rozpuštěného
    • 2 lžíce polohrubé mouky
    • 4 žloutky
    • 400 ml smetany
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 100 g moučkového cukru

Příprava jídla

Kosti pečte při 80 °C asi 30 minut, aby se morek uvolnil od kosti. Pomocí nože ho vydlabejte a dejte vychladit do lednice. Mezitím 4–8 kostí několikrát vyvařte v osolené a octem ochucené vodě a následně očistěte kartáčkem. Předehřejte troubu na 170 °C.

Vychladlý morek (potřebujete ho 140 g) rozmixujte s mandlemi, cukrem, třešňovicí a skořicí, až směs zesvětlá. Žemle pokapejte rozpuštěným máslem, poprašte polohrubou moukou a upečte dozlatova. Smíchejte žloutky, smetanu, citronovou kůru a moučkový cukr. Do směsi vsypte žemle a počkejte, až trochu nasáknou. Kosti postavte na plech vyložený pečicím papírem, dospodu každé kosti dejte vrstvu žemlí, pak ochucený morek a nahoru opět žemle. Zapékejte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Čokoládové řezy z lednice

Jemné žloutkové řezy

Karamelové řezy s jablky a ostružinami

Přidat komentář