Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkové linecké cukroví

Těsto vás překvapí poddajností a upečené linecké svojí chutí.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
129 (hlasů)
Počet porcí: asi na 25 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ hodina na odležení
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 150 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 2 lžičky vanilkového cukru
    • 1 vejce
    • 70 g mletých mandlí
    • 250 g bezlepkové mouky
    • marmeláda na slepování (např. rybízová nebo malinová) a moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Máslo a moučkový i vanilkový cukr utřete do pěny, přidejte vejce a šlehejte ještě 2 minuty. Pozvolna zapracujte mandle a mouku tak, abyste získali soudržné těsto; bude měkčí než klasické linecké. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň hodinu odležet v chladu.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na asi 2mm plát, z poloviny vykrájejte plné hvězdičky (nebo kolečka), z poloviny s kolečkem uprostřed. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova; trvá to asi 8 minut. Po vychladnutí slepujte pikantní marmeládou a pocukrujte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Hotové tvary můžete potřít i cukrovou polevou a posypat barevným sypáním.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezlepková citronová srdíčka

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Bezlepková zázvorová kolečka

Bezlepkové čokokostky

Bezlepkové cukroví

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tu troubu mám držet rozpálenou celou hodinu, co je těsto v ledničce? :-D Taky si neumím představit, že bych ty cukry utřené s máslem po přidání vejce šlehala. Asi měli na mysli hnětení. A nejen že je těsto křehčí než klasické, hlavně je pořádně lepivé. Předpokládám, že při válení bude třeba hodně podsypávat b.moukou. Popis receptu odbytý, ale snad se dílo vydaří ;)
Obrazek uzivatele
...povedlo se :)

Přidat komentář