
Bezlepkové čokokostky
Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou méně sladké.
Vydání: 2011/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: na asi 40 kousků
Ingredience
- 250 g kvalitní 70% čokolády
- 250 g másla, změklého
- 150 g krupicového cukru
- 6 vajec
- 250 g mletých loupaných mandlí
- 2 lžíce světlé bezlepkové mouky nebo kukuřičného škrobu
- 200 g čokolády se 70 % kakaa
- 40 loupaných mandlí na ozdobu
NA POLEVU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 175 °C. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo opatrně v mikrovlnce) a nechte lehce vychladnout.
2 Máslo s cukrem utřete do pěny a postupně vmíchejte vejce, mandle, čokoládu a mouku. Hmotu rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 40–45 minut.
3 Čokoládu na polevu rozpusťte s kapkou vody ve vodní lázni a potřete jí vychladlý korpus. Nakrájejte na čtverce 5 x 5 cm a každý ozdobte mandlí.
Přidat komentář