
Husí vývar s bylinkovým kapáním
Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z pečínky.
Ingredience
- drůbky (kromě jater) a odřezky z 1 husy
- celý pepř a 3 kuličky nového koření
- dřevnaté stonky čerstvé majoránky (není nutné)
- 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
- lístky čerstvé majoránky (máte-li)
- nakrájená zelená petrželka a pažitka k podávání (nemusí být)
- 1–2 vejce, případně trocha mléka
- hrubá mouka (nebo krupička)
- špetka muškátového oříšku
- nakrájené bylinky
- špetka soli
NA KAPÁNÍ
Příprava jídla
1 Drůbky, krk a jiné odřezky z husy dejte zvolna vařit do cca 1,5–2 l vody (objem vody volte podle množství surovin na vývar), přidejte celé koření a stonky z majoránky. Poté, co vnitřnosti změknou, vývar osolte. Až bude maso měkké, vývar sceďte, maso oberte a spolu s vnitřnostmi nakrájejte.
2 Mezitím vývar přiveďte opět k mírnému varu a uvařte v něm skoro doměkka zeleninu nakrájenou nadrobno. Pak vraťte do polévky maso, aby se prohřálo. Z prošlehaného vejce a ostatních surovin umíchejte řídké těstíčko a po troškách ho zavařte do polévky; uvařené je během minuty. Pokud máte majoránkové listy, přidejte je těsně před koncem varu; na talířích zdobte petrželkou či pažitkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Iveta Janíková
6. Listopad 2018 10:13
Martina Zajícová
7. Listopad 2018 10:27
určitě můžete :-)! Sice to pak nebude čistý husí vývar, ale to nevadí. Kolegyně radí bez obav přidat i odřezky či drůbky z kuřete (či kuřecí křídla) nebo jiné drůbeže. Výsledkem bude skvělý drůbeží vývar.
Zdravím za celou redakci, Martina