Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Husí vývar s bylinkovým kapáním
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Více než dvě hodiny Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 447 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 27 g
Tuky 23 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z pečínky.

Suroviny

pouze drůbky (bez jater) a odřezky z jedné husy
pepř celý
nové koření 3 kuličky
majoránka (čerstvá)
dřevnaté stonky čerstvé majoránky, není nutné
mrkev 2 ks
kousek
petržel 1 ks
majoránka (čerstvá) lístky
čerstvá, máte-li
petrželka
nakrájená, k podávání, lze vynechat
pažitka
nakrájená, k podávání, lze vynechat
pažitka
nakrájená, k podávání, lze vynechat
Na kapání
vejce 2 ks
+ případně trocha mléka
mouka pšeničná hrubá
nebo jemná krupička
bylinky
nakrájené
sůl 1 špetka

Postup

1

Drůbky, krk a jiné odřezky z husy dejte zvolna vařit do cca 1,5–2 l vody (objem vody volte podle množství surovin na vývar), přidejte celé koření a stonky z majoránky.

2

Poté, co vnitřnosti změknou, vývar osolte. Až bude maso měkké, vývar sceďte, maso oberte a spolu s vnitřnostmi nakrájejte.

3

Mezitím vývar přiveďte opět k mírnému varu a uvařte v něm skoro doměkka zeleninu nakrájenou nadrobno. Pak vraťte do polévky maso, aby se prohřálo.

4

Z prošlehaného vejce a ostatních surovin umíchejte řídké těstíčko a po troškách ho zavařte do polévky; uvařené je během minuty. Pokud máte majoránkové listy, přidejte je těsně před koncem varu; na talířích zdobte petrželkou či pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

06.11.2018 10:13

Dobrý den, můžu se zeptat, zda lze místo drůbků z husy použít drůbky z kachny??

07.11.2018 10:27

Dobrý den, Iveto,
určitě můžete :-)! Sice to pak nebude čistý husí vývar, ale to nevadí. Kolegyně radí bez obav přidat i odřezky či drůbky z kuřete (či kuřecí křídla) nebo jiné drůbeže. Výsledkem bude skvělý drůbeží vývar.

Zdravím za celou redakci, Martina

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč