Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelňáky se škvarky

Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a chuť pak zvýraznit česnekem a bylinkami.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu Česká

Ingredience

    • 1 kg hlávkového bílého zelí
    • 150 g vepřových škvarků
    • 300 g polohrubé mouky
    • 1 lžička mletého kmínu
    • 2 vejce + 1 vejce na potření
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • sádlo na plech
    • hrst nasekané petrželky

Příprava jídla

Zelí najemno nakrouhejte a vsypte do vroucí osolené vody. Vařte do změknutí, trvá to asi 3–5 minut. Vodu pak slijte a trochu si jí nechte na později. Zelí nechte zchladnout.

2 K zelí vmíchejte škvarky, mouku a vejce, aby vznikla směs jako na hustší bramborák. Podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařilo zelí. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a vmíchejte petrželku. Plech vyložte papírem na pečení, potřete sádlem a rovnoměrně na něj rozetřete směs.

3 Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Zhruba v polovině pečení potřete povrch rozšlehaným vejcem. Nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené vrstvené zelí s mletým masem

Zelí s kokosem a nudlemi

Zelná polévka s houbami a kroupami

Pikantní zelný salát

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Zelí

REKLAMA

Přidat komentář