
Zelí s kokosem a nudlemi
Na první pohled nezvyklá asijská kombinace vás svou chutí příjemně překvapí. Aby kokos zůstal bílý, opražte ho zvlášť a přidejte až nakonec.
Vydání: 2011/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400–500 g hlávkového bílého zelí
- 3 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku, na tenké plátky
- 1 delší zelená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
- 3–4cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný nahrubo
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 3 lžičky sezamových semínek
- 20 g sušených kokosových hoblin, opražených
- 4 porce rýžových nudlí (4 bločky)
- sůl
Příprava jídla
1 Zelí rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte ho na dlouhé a tenké nudle. Vložte je do mísy a promačkejte s trochou soli – zelí díky tomu bude křehčí.
2 Rozpalte wok nebo velkou pánev na středním ohni a vlijte do ní olej. Jakmile se zahřeje, vsypte česnek, chilli a zázvor a krátce vše osmahněte. Vsypte sezamová semínka a ještě chvíli opékejte. Pak přidejte kurkumu i zelí a za občasného prohození na pánvi opékejte na nižším plameni tak, aby zelí změklo, ale zůstalo křehké.
3 Nudle připravte podle návodu na obalu a promíchejte je se zelím a opraženým kokosem.
Přidat komentář