Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelí s kokosem a nudlemi

Na první pohled nezvyklá asijská kombinace vás svou chutí příjemně překvapí. Aby kokos zůstal bílý, opražte ho zvlášť a přidejte až nakonec.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 400–500 g hlávkového bílého zelí
    • 3 lžíce oleje
    • 3 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 1 delší zelená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
    • 3–4cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný nahrubo
    • 2 lžičky mleté kurkumy
    • 3 lžičky sezamových semínek
    • 20 g sušených kokosových hoblin, opražených
    • 4 porce rýžových nudlí (4 bločky)
    • sůl

Příprava jídla

Zelí rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte ho na dlouhé a tenké nudle. Vložte je do mísy a promačkejte s trochou soli – zelí díky tomu bude křehčí.

2 Rozpalte wok nebo velkou pánev na středním ohni a vlijte do ní olej. Jakmile se zahřeje, vsypte česnek, chilli a zázvor a krátce vše osmahněte. Vsypte sezamová semínka a ještě chvíli opékejte. Pak přidejte kurkumu i zelí a za občasného prohození na pánvi opékejte na nižším plameni tak, aby zelí změklo, ale zůstalo křehké.

3 Nudle připravte podle návodu na obalu a promíchejte je se zelím a opraženým kokosem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené vrstvené zelí s mletým masem

Pikantní zelný salát

Zelná polévka s houbami a kroupami

Zelňáky se škvarky

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

Zelí

REKLAMA

Přidat komentář