Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perfektní smažené brambůrky

Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené brambory, které vám zbyly od včerejška.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 15-20 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg pevných (lojovitých) brambor
    • 6–8 lžic slunečnicového nebo olivového oleje
    • mořskou sůl na posypání

Příprava jídla

1. Brambory nakrájejte na větší kusy a tři minuty je povařte v osolené vodě. Slijte, vysypte na pekáč a nechte vychladnout.

2. Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Vsypte na něj vychladlé brambory, a to jenom v jedné vrstvě a tak, aby si vzájemně nepřekážely a nedotýkaly se (pokud nemáte dost velkou pánev, raději je smažte nadvakrát). Smažte na středním plameni a promíchejte teprve tehdy, až brambory zespodu zhnědnou. Do té doby jimi nehýbejte – jenom díky tomu vznikne krásně zlatá a křupavá kůrčička.

3. Všechny brambory dvakrát nebo třikrát otočte, aby byly rovnoměrně opečené; teď už bude stačit tak sedm minut. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňském papíru. Na závěr je posypejte mořskou solí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.26

Přidat komentář