Předehřejeme troubu na 180C, žampiony očistíme, vydlabeme nohy i lupeny, aby zbyly jen duté hlavičky (prozatím dáme stranou). Vydlabanou směs z noh a lupenů nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na oleji zesklovatět, potom k ní přihodíme vydlabanou a nakrájenou směs. Do mističky si připravíme krém, kterým se budou plnit hlavičky žampionů: dáme do ní utřený česnek se solí, nastrouhaný sýr, lučinu, přidáme směs žampionů, kterou jsme právě osmahli na cibulce, bylinky podle chuti. Vzniklou směsí naplníme duté hlavičky žampionů, položíme na plech s pečicím papírem (hlavičkami dolů, směsí nahoru), zakápneme olivovým olejem a dáme na 15 min zapékat do trouby (nejlépe horkovzdušný režim). 5 minut před koncem posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, aby se roztekl. Podáváme s opečenými toasty.
Suroviny
Porce
0
Suroviny
Porce
0
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 19491 kcal
- Bílkoviny 930 g
- Sacharidy 253 g
- Tuky 1611 g