Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Plněné žampiony mojí sestry

Popis receptu: 
Jsou výborné.
Autor: Barbora Prescott
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: -
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    - 2 stroužky česneku - cca 80 dkg nastrouhaného sýra (něco jako eidam, 30%tuku) - 1/2kg žampionů - sůl - oregano/bazalka /nejlépe čerstvé/ - olivový olej - toastový chleba - 1 střední cibule - 1 větší vanička Lučiny

Příprava jídla

Předehřejeme troubu na 180C, žampiony očistíme, vydlabeme nohy i lupeny, aby zbyly jen duté hlavičky (prozatím dáme stranou). Vydlabanou směs z noh a lupenů nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na oleji zesklovatět, potom k ní přihodíme vydlabanou a nakrájenou směs. Do mističky si připravíme krém, kterým se budou plnit hlavičky žampionů: dáme do ní utřený česnek se solí, nastrouhaný sýr, lučinu, přidáme směs žampionů, kterou jsme právě osmahli na cibulce, bylinky podle chuti. Vzniklou směsí naplníme duté hlavičky žampionů, položíme na plech s pečicím papírem (hlavičkami dolů, směsí nahoru), zakápneme olivovým olejem a dáme na 15 min zapékat do trouby (nejlépe horkovzdušný režim). 5 minut před koncem posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, aby se roztekl. Podáváme s opečenými toasty.
REKLAMA

Přidat komentář