Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

česnek 2
sýr 80
strouhaný, např. eidam 30 % tuku
žampiony 1 kg
sůl
oregano
lze nahradit bazalkou, nejlépe čertsvé
olivový olej
toustový chléb
cibule 1 ks
střední
krémový sýr 1 ks
větší balení
Předehřejeme troubu na 180C, žampiony očistíme, vydlabeme nohy i lupeny, aby zbyly jen duté hlavičky (prozatím dáme stranou). Vydlabanou směs z noh a lupenů nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na oleji zesklovatět, potom k ní přihodíme vydlabanou a nakrájenou směs. Do mističky si připravíme krém, kterým se budou plnit hlavičky žampionů: dáme do ní utřený česnek se solí, nastrouhaný sýr, lučinu, přidáme směs žampionů, kterou jsme právě osmahli na cibulce, bylinky podle chuti. Vzniklou směsí naplníme duté hlavičky žampionů, položíme na plech s pečicím papírem (hlavičkami dolů, směsí nahoru), zakápneme olivovým olejem a dáme na 15 min zapékat do trouby (nejlépe horkovzdušný režim). 5 minut před koncem posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, aby se roztekl. Podáváme s opečenými toasty.

Obchod Apetit