Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba po mlynářsku

Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní chuť. Francouzskou klasiku ideálně doladí hnědá máslová omáčka.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 7 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 4 rybí filety s kůží, každou o váze asi 150 g (nám se osvědčil platýz)
    • 6 lžic hladké mouky
    • 3 lžíce olivového či slunečnicového oleje
    • 80 g másla
    • šťávu z jednoho dobře omytého citronu
    • 2 lžíce kaparů (nemusí být)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte.

2. Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě.

3. Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.28
Obrazek uzivatele
vyzkoušela jsem tuto variantu: pepř jsem nahradila mletými feferonkami a kapary najemno pokrájeným česnekem. Postup přípravy stejný. Mohu dopručit.

Přidat komentář