Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Výborné nakládané houby koupíte v obchodech s ruskými potravinami.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg telecí kýty, na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce bramborového škrobu
    • 100 g sádla či přepuštěného másla
    • 3 šalotky, pokrájené nadrobno
    • 250 g nakládaných kyselých hub, scezených
    • 200 ml drůbežího vývaru
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 200 ml zakysané smetany

    NA KNEDLÍKY

    • 100 g másla
    • 2 šalotky, pokrájené nadrobno
    • 80 g plátkové šunky, na kostičky
    • 500 g toustového chleba bez kůrky
    • 3 vejce, oddělené bílky a žloutky
    • asi 200 ml mléka
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 80–100 g hrubé mouky

Příprava jídla

1 Na 2 lžících másla opečte šalotku a šunku na knedlíky. Směs dejte do mísy, přimíchejte chleba pokrájený na kostičky, mléko prošlehané se žloutky, zbylé rozehřáté máslo, pažitku a mouku. Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vytvořte váleček a zabalte ho do utěrky. Svažte provázkem a dejte pomalu vařit, zhruba na 20–25 minut.

2 Maso osolte, opepřete a obalte v bramborovém škrobu. V pánvi rozpalte sádlo a maso na něm orestujte dozlatova. Sádlo přeceďte a maso dejte stranou. Trochu sádla vraťte na pánev a opečte na něm šalotku. Přidejte kyselé houby a zalijte je vývarem. Přiveďte k varu a vlijte vývar a sladkou smetanu. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty. Vraťte maso, důkladně promíchejte a vypněte. Vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s knedlíky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pappardelle s telecím ragú

Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

Telecí ragú s křenem

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

Telecí se svatební křenovo-mandlovou omáčkou

Telecí se zeleninou na šalvěji

30x báječné houbové recepty

30x báječné houbové recepty

Telecí balenky na tokajském víně

Přidat komentář