Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní sýrové zákusky

Francouzi tomuto pečivu z odpalovaného těsta říkají aigrettes. Tip: Těsto si můžete připravit až dvě hodiny předem a zákusky smažit až v hodinu H.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 24 ks
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 15 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 80 g hladké mouky
    • 50 g pokrájeného másla
    • 50 g vyzrálého sýra typu ementál
    • 25 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
    • 2 důkladně rozmíchaná vejce
    • 1 l rostlinného oleje na fritování
    • sůl

Příprava jídla

1.  Do hrnce nalijte 150 ml vody a vložte do ní máslo. Přiveďte k varu. Až se máslo roztaví, přisypte mouku se solí a míchejte, dokud směs nezhoustne tak, že se odlepuje od stěn hrnce.

2. Odstavte a přimíchejte ementál a polovinu parmazánu. Nechte pět minut chladnout. Potom postupně přidávejte vejce; výsledkem by mělo být hladké a husté těsto, které ale můžete nabírat lžící (možná nespotřebujete obě vajíčka).

3. Ve fritovacím hrnci rozpalte olej přibližně na 180 °C a opatrně do něj vkládejte souměrné kousky těsta. Smažte jich najednou šest až osm, dozlatova a dokřupava. Aby hrudky zezlátly rovnoměrně, potápějte je. Před novou dávkou olej znovu rozpalte. Hotové zákusky osušte na kuchyňském papíře nebo ubrousku. Podávejte teplé, posypané zbytkem parmazánu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.29

Přidat komentář