Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Anýzové cukroví

Popis receptu: 
Anýzové cukroví
Autor: Martina Hloušková
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka šťáva z 1 citronu citronová kůra kávová lžička mletého anýzu moučkový cukr na obalení

Příprava jídla

Prosátou mouku smícháme s ořechy citronovou šťávou a kůrou a anýzem. Mezitím si připravíme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Vykynutý kvásek přidáme k mouce, ke které přidáme na kousky nakrájené změklé máslo. Uděláme vláčné těsto, ze kterého formujeme kroužky. Malý kousek těsta vyválíme a pak zatočíme. Nebo tvoříme kuličky, které zmáčkneme vidličkou a vznikne placička. Pečeme asi 15 minut při teplotě 160°C. Po vychladnutí cukroví obalíme v cukru. Aninky by se měly nechat odležet alespoň dva týdny.
REKLAMA

Přidat komentář