0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vydatný masový boršč

Vydatný masový boršč

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9904 kcal
Bílkoviny 392 g
Sacharidy 1259 g
Tuky 272 g
Vláknina 225 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kližka 250 g
hovězí maso 250 g
s kostí
vepřová plec 250 g
nové koření 5
pepř 10
bobkový list 5 ks
cibule 1 ks
mrkev 50 g
celer 50 g
petržel 50 g
brambory 1 ks
velká
vařená
rajče 1
krájená, cca 400 g
slanina 100 g
paprika mletá sladká 2 PL
mletá
citron 1 ks
lze nahradit vinným octem
Na dochucení
zakysaná smetana 1 kelímek
sůl
pepř

Postup

1

Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu. 

2

Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky. Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikoua zarestujeme. 

3

Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru společně se zeleninou a vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa.

4

Boršč podáváme s kysanou smetanou.

Autor: bohacek

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč