Vydatný masový boršč

Vydatný masový boršč

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Suroviny

kližka 250 g
hovězí maso 250 g
s kostí
vepřová plec 250 g
nové koření 5
pepř 10
bobkový list 5 ks
cibule 1 ks
mrkev 50 g
celer 50 g
petržel 50 g
zelí bílé 150 g
brambory 1 ks
velká
červená řepa 2 ks
vařená
rajčata 1
krájená, cca 400 g
slanina 100 g
paprika sladká 2 PL
mletá
citron 1 ks
lze nahradit vinným octem
Na dochucení
zakysaná smetana 1 kelímek
sůl
pepř

Postup

1

Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu. 

2

Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky. Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikoua zarestujeme. 

3

Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru společně se zeleninou a vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa.

4

Boršč podáváme s kysanou smetanou.

Autor: bohacek

Obchod Apetit