Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9904 kcal
Bílkoviny 392 g
Sacharidy 1259 g
Tuky 272 g
Vláknina 225 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kližka 250 g
s kostí
pepř 10
mrkev 50 g
celer 50 g
petržel 50 g
velká
vařená
krájená, cca 400 g
slanina 100 g
lze nahradit vinným octem
Na dochucení
sůl
pepř

Postup

1

Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu. 

2

Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky. Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikoua zarestujeme. 

3

Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru společně se zeleninou a vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa.

4

Boršč podáváme s kysanou smetanou.

Autor: bohacek