Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boršč

Popis receptu: 
Kluci v akci
Autor: Jiří Boháček
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g hovězí kližky 250 g hovězího předního s kostí 250 g vepřové plece 5 kuliček nového koření 10 kuliček pepře 5 lístků bobkového listu 1 cibule 50 g mrkve 50 g celeru 50 g petržele 150 g hlávkového zelí 1 velká brambora 2 ks vařené červené řepy 400 g krájených rajčat (1 konzerva) 100 g slaniny 2 PL sladké mleté papriky 1 citron (nebo vinný ocet) 1 kysaná smetana sůl pepř

Příprava jídla

1. Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu. 2. Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky. Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikoua zarestujeme. 3. Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru společně se zeleninou a vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa. 4. Boršč podáváme s kysanou smetanou.
REKLAMA

Přidat komentář