Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s omáčkou pizzaiola

Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve. Opečené maso podávejte s naší italskou omáčkou, křupavým chlebem, zelenými lusky či salátem.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 6-10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 300–350 g steaků ze svíčkové nebo dobře odleželé roštěné, každý o síle cca 2 cm

    Na omáčku:

    • 250 g zralých rajčat, nejlépe na větvičce, nebo 400 g loupaných nakládaných rajčat
    • 2–3 velké stroužky česneku
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • špetku sušeného oregana nebo majoránky
    • 6 velkých bazalkových lístků
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte si omáčku. Pokud máte čerstvá rajčata, nahrubo je pokrájejte. Dejte je na pánev spolu s česnekem a oregánem nebo majoránkou a ochuťte solí a pepřem. Pomalu vařte asi deset minut; jednou či dvakrát zamíchejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalkové lístky a promíchejte.

2. Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední. Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.

3. Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát. Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobry jidlo.... :-) mnam.. Zvlaste ta omacka tomu dodala pravou chut... :-)
Obrazek uzivatele
Je to moc dobré! Nicméně jsem při druhém pokusu česnek nejprve osmahl do žluta v olivovém oleji a teprve poté přidal ostatní ingredience. Na závěr jsem v omáčce nechal prohřát několik zelených oliv. Mňam:-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.29

Přidat komentář