
Steak s omáčkou pizzaiola
Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve. Opečené maso podávejte s naší italskou omáčkou, křupavým chlebem, zelenými lusky či salátem.
Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 6-10 minut
Smažení: 6-10 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 300–350 g steaků ze svíčkové nebo dobře odleželé roštěné, každý o síle cca 2 cm
- 250 g zralých rajčat, nejlépe na větvičce, nebo 400 g loupaných nakládaných rajčat
- 2–3 velké stroužky česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- špetku sušeného oregana nebo majoránky
- 6 velkých bazalkových lístků
- sůl a pepř
Na omáčku:
Příprava jídla
1. Připravte si omáčku. Pokud máte čerstvá rajčata, nahrubo je pokrájejte. Dejte je na pánev spolu s česnekem a oregánem nebo majoránkou a ochuťte solí a pepřem. Pomalu vařte asi deset minut; jednou či dvakrát zamíchejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalkové lístky a promíchejte.
2. Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední. Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.
3. Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát. Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.
2. Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední. Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.
3. Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát. Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
(Fred) (neověřeno)
20. Květen 2006 11:42
ansim (neověřeno)
4. Březen 2007 21:25
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 17:55