Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rohlíčky plněné čokoládovým krémem

Popis receptu: 
Sladké
Autor: Veronika Sklenářová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 30
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    30g droždí 100g krupicového cukru 150ml smetany na vaření 2 vejce 500g hladké mouky špetka soli 200g másla 1 vejce na potření moučkový cukr na posypání 100g čokolády na vaření 30ml smetany na vaření

Příprava jídla

Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a zalijeme polovinou vlažné smetany. Necháme na teple vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a vlažnou smetanu, vejce, 50 g rozpuštěného másla a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě asi 45 minut kynout. vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Do středu těsta rozložíme těsně vedle sebe tenké plátky zbylého másla a okraje těsta přes něj přehneme. Rozválíme a přeložíme přes sebe směrem do středu a pak ještě jedno na polovinu. Těsto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 40 minut odpočinout. Postup dvakrát opakujeme. Nakonec necháme těsto 15 minut při pokojové teplotě odpočinout, poté ho rozválíme na tenký plát. Mezitím smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přidáme nakrájenou čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Těsto rozkrájíme na podlouhlé trojúhelníky 15*10*15 cm velké. Na širší konec dáme lžíci čokoládového krému a stočíme do rohlíčku. Rohlíčky rozložíme na plechu s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme 10 minut odpočinout a pečeme v předehřáté troubě při 180°asi 30 minut. Vychladlé pocukrujeme.
REKLAMA

Přidat komentář