0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rohlíčky plněné čokoládovým krémem

Rohlíčky plněné čokoládovým krémem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4921 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 480 g
Tuky 259 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

droždí 30 g
krupicový cukr 100 g
smetana na vaření 150 ml
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl špetka
máslo 200 g
vejce 1 ks
na potření
moučkový cukr
na posypání
čokoláda na vaření 100 g
smetana na vaření 30 ml
Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a zalijeme polovinou vlažné smetany. Necháme na teple vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a vlažnou smetanu, vejce, 50 g rozpuštěného másla a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě asi 45 minut kynout. vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Do středu těsta rozložíme těsně vedle sebe tenké plátky zbylého másla a okraje těsta přes něj přehneme. Rozválíme a přeložíme přes sebe směrem do středu a pak ještě jedno na polovinu. Těsto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 40 minut odpočinout. Postup dvakrát opakujeme. Nakonec necháme těsto 15 minut při pokojové teplotě odpočinout, poté ho rozválíme na tenký plát. Mezitím smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přidáme nakrájenou čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Těsto rozkrájíme na podlouhlé trojúhelníky 15*10*15 cm velké. Na širší konec dáme lžíci čokoládového krému a stočíme do rohlíčku. Rohlíčky rozložíme na plechu s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme 10 minut odpočinout a pečeme v předehřáté troubě při 180°asi 30 minut. Vychladlé pocukrujeme.
Autor: xveronika

Obchod Apetit