Rohlíčky plněné čokoládovým krémem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rohlíčky plněné čokoládovým krémem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

droždí 30 g
krupicový cukr 100 g
smetana na vaření 150 ml
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl špetka
máslo 200 g
vejce 1 ks
na potření
moučkový cukr
na posypání
čokoláda na vaření 100 g
smetana na vaření 30 ml
Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a zalijeme polovinou vlažné smetany. Necháme na teple vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a vlažnou smetanu, vejce, 50 g rozpuštěného másla a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě asi 45 minut kynout. vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Do středu těsta rozložíme těsně vedle sebe tenké plátky zbylého másla a okraje těsta přes něj přehneme. Rozválíme a přeložíme přes sebe směrem do středu a pak ještě jedno na polovinu. Těsto zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 40 minut odpočinout. Postup dvakrát opakujeme. Nakonec necháme těsto 15 minut při pokojové teplotě odpočinout, poté ho rozválíme na tenký plát. Mezitím smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přidáme nakrájenou čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Těsto rozkrájíme na podlouhlé trojúhelníky 15*10*15 cm velké. Na širší konec dáme lžíci čokoládového krému a stočíme do rohlíčku. Rohlíčky rozložíme na plechu s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme 10 minut odpočinout a pečeme v předehřáté troubě při 180°asi 30 minut. Vychladlé pocukrujeme.
Autor: xveronika

Obchod Apetit