Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Daniny rohlíčky Touha

„Rohlíčky od mojí maminky si stejně jako já zamilovaly i moje dcery a přátelé, a tak těsně před Vánocemi pořád dokola diktuju někomu do telefonu recept. Rohlíčky Touha jsou totiž ideální pro ty, kdo nestíhají – nepotřebují rozležet, takže je stačí napéct třeba až den před Štědrým dnem,“ prozrazuje redaktorka Dana Obermajerová.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
75 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Česká

Ingredience

    • 140 g másla, změklého
    • 140 g moučkového cukru, prosátého
    • 1 žloutek
    • 200 g vlašských ořechů, mletých
    • 4 bílky
    • 70 g hrubé mouky
    • tuk a hrubá mouka na plech

    NA POLEVU

    • 3 žloutky
    • 100 g moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 170°C. V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmíchejte sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s nízkým okrajem a uhlaďte ho stěrkou. Pečte, až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout; trvá to 10–15 minut. Pozor, ať se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé, úplně propečené.

2 Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až úplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní malinko vody). Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte ho zbylými ořechy. Nechte na plechu úplně vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem nebo malou skleničkou s ostrým okrajem (o průměru asi 3cm) rohlíčky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maruščiny suchárky

Darinčino vinné cukroví

Šárčiny pařížské rohlíčky

Nikolina nepečená roláda

Milčiny macešky

Pavliny žloutkové čtverečky

Stániny čedarové sušenky

Zuzčiny medové řezy

Svěží rohlíčky

Naše nejoblíbenější cukroví

40x vánoční cukroví

Přidat komentář