Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pavliny žloutkové čtverečky

Recept na tohle výborné cukroví jsem dostala od své tchyně, která mě naučila péct spoustu vynikajících sladkostí.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Doba přípravy: Do hodiny
+ odpočinutí
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Česká

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 140 g másla + na vymazání plechu
    • 70 g moučkového cukru
    • 1 vejce
    • 1 vanilkový cukr
    • špetka soli

    NA POLEVU

    • 3–4 lžíce rybízové (nebo jiné kyselé) zavařeniny
    • 2 žloutky + 1 vejce
    • 120 g moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 lžička rumu tuzemáku

Příprava jídla

1 Z mouky, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru a špetky soli vypracujte těsto a ve fólii ho nechte nejméně hodinu odpočinout. Troubu rozpalte na 150 °C a vymažte plech.

2 Těsto trochu rozválejte, namačkejte ho na celý plech a válečkem zarovnejte. Pečte do světlerůžova a nechte vychladnout. Potom těsto potřete velmi tenkou vrstvou marmelády. Vyšlehejte suroviny na polevu, naneste rovnoměrně na těsto potřené marmeládou. Sušte v troubě při nízké teplotě, aby poleva při krájení nepraskala. Nakrájejte tenkým nožem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maruščiny suchárky

Daniny rohlíčky Touha

Milčiny macešky

Darinčino vinné cukroví

Nikolina nepečená roláda

Zuzčiny medové řezy

Stániny čedarové sušenky

Šárčiny pařížské rohlíčky

Naše nejoblíbenější cukroví

40x vánoční cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím jak dlouho a na kolik stupňu se to suší? Já sušila víc než půl hodiny na 100C a když jsem začala krájet, tak z pod krusty vytekly ještě neupečené žloutky..
Obrazek uzivatele
Dobrý den. Kolegyně Pavla, autorka receptu mi na váš dotaz odpověděla, že přesná doba sušení se nedá přesně určit. Záleží totiž nejen na troubě, ale také na vrstvě, která by měla být tenká a rovnoměrně rozprostřená. Doporučuje sušit klidně i hodinu na 100 stupňů, případně na 120. Ona sama po půl hodině zkouší krustu promáčknout a když zjistí, že není hotová, suší dál. Snad vám rada pomohla.

Přidat komentář