
Pavliny žloutkové čtverečky
Vydání: 2011/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla + na vymazání plechu
- 70 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 3–4 lžíce rybízové (nebo jiné kyselé) zavařeniny
- 2 žloutky + 1 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička rumu tuzemáku
NA POLEVU
Příprava jídla
1 Z mouky, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru a špetky soli vypracujte těsto a ve fólii ho nechte nejméně hodinu odpočinout. Troubu rozpalte na 150 °C a vymažte plech.
2 Těsto trochu rozválejte, namačkejte ho na celý plech a válečkem zarovnejte. Pečte do světlerůžova a nechte vychladnout. Potom těsto potřete velmi tenkou vrstvou marmelády. Vyšlehejte suroviny na polevu, naneste rovnoměrně na těsto potřené marmeládou. Sušte v troubě při nízké teplotě, aby poleva při krájení nepraskala. Nakrájejte tenkým nožem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Tereza Nováčková
15. Prosinec 2017 17:14
Eva Dvořáková
19. Prosinec 2017 10:48