Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočkový salát

„Ráda v kuchyni experimentuji, a tak vznikl i tento salát, který všem moc chutná,“ napsala nám čtenářka Marie Walterová z Klášterce nad Ohří. Kombinace rajčat a čočky sice není nová, ale pokud použijete sušená rajčata, je silně návyková. Ani zavilým milovníkům masa tady klobása chybět nebude!

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
67 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 300 g čočky
    • 250 g hlívy ústřičné
    • 1 velká cibule
    • 4 hrsti sušených rajčat
    • 2 lžíce olivového oleje
    • umeocet podle chuti
    • 2 hrsti hladkolisté petrželky
    • sůl (nemusí být)

Příprava jídla

Čočku uvařte doměkka a sceďte. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte omytou a na proužky nakrájenou hlívu a asi 10 minut poduste, přidejte překrájená sušená rajčata a společně ještě 5 minut duste.


Pak přidejte čočku a přimíchejte 1–2 lžíce umeocta. Solit už ani nemusíte, protože ume ocet je slaný dost. Nakonec do salátu dejte nasekanou petrželku, promíchejte a dolaďte podle chuti. Salát je dobrý teplý, výborně ale chutná i zastudena.


NĚCO NAVÍC
Můžete použít i běžný ocet, ale jakmile jednou ochutnáte umeocet, už nebudete chtít jiný.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Čočkový salát s paprikou a arašídy

Maccheroni s čočkovým krémem

Červenočočkové karbanátky

Čočková polévka

Půst vás nezaskočí!

Originální saláty 20x jinak

Zamilujte si luštěniny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Salát je boží! Ja si do nej jeste pridavam tofu kvuli bilkovinam.

Přidat komentář