Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový hrášek s pancettou

Krémové luštěniny
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 25 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 lžička cukru, sůl a čerstvě mletý pepř
    • 450 g čerstvého či mraženého hrášku
    • 280 g zelených fazolek, pokrájených
    • 100 g lusků cukrového hrášku
    • 240 g pancetty či jiné sušené slaniny
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 375 ml drůbežího vývaru
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička šťávy z citronu

Příprava jídla

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou cukru. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se celkem vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2 V pánvi opékejte pancettu dokřupava; trvá to 8–10 minut. Děrovanou lžící přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tuk zbylý v pánvi poprašte moukou a minutu míchejte. Zalijte vývarem, smetanou a prošlehejte. Vařte, až se objem sníží o třetinu, trvá to asi 6 minut.

3

Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu. Prohřejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přendejte do servírovací mísy a posypte pancettou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní hrášková polévka

Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem

Šunka na páře s karotkami a hráškem

Tagliatelle se sušenou šunkou na hráškovém krému

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

REKLAMA

Přidat komentář