
Pečené fazole se slaninou
Vůně pečených fazolí bleskově přitáhne ke stolu všechny strávníky i bez svolávání.
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 85 g sušené slaniny, na kostičky
- 5 silných plátků anglické slaniny, na kostičky
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 stroužky česneku, drceného
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 konzerva (à 425 g) loupaných rajčat
- 3 lžíce melasy a 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce hořčičného prášku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 konzervy (à 425 g) červených fazolí
- 1 konzerva (à 425 g) středních bílých fazolí
- 3 plátky pevného toustového chleba
Příprava jídla
1 V pánvi opékejte sušenou slaninu a 2/3 anglické slaniny dokřupava. Přeneste do mísy, ale vypečený tuk ponechte v pánvi. Vsypte do ní cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte zázvor, česnek a chilli a míchejte další minutu. Vmíchejte rukou rozmáčknutá rajčata i s nálevem, melasu, worcester, ocet, hořčici, sůl a pepř a 5 minut povařte. Vsypte fazole (červené slité, bílé včetně nálevu), vmíchejte opečenou slaninu a vše přesuňte do zapékací nádoby.
2 Chleba rozmixujte se zbylou třetinou anglické slaniny a směsí posypte fazole. Zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut při 190 °C. Odkryjte a dopékejte ještě asi 20 minut dozlatova.
Přidat komentář