Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomazánka z pečených paprik

Nejlepší jsou vlastní, čerstvě upečené papriky. Pokud si na ně netroufnete, kupte už hotové, naložené v oleji.

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: na 15-20 chlebíčků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 1 bílá bageta, nakrájená na plátky a opečená (viz Něco navíc)
    • 3–4 červené papriky
    • 200 g sýra typu feta (např. Apetina)
    • olej na potření paprik
    • nasekaný čerstvý tymián
    • sůl, pepř a vinný ocet na dochucení

Příprava jídla

1

Papriky potřete olejem, posypte částí tymiánových lístků a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud jim slupky mírně nezčernají a nezačnou se odlupovat. Pak papriky přesuňte do mísy, přetáhněte ji potravinovou fólií a nechte je vychladnout (papriky můžete dát i do sáčku se zipem). Zchladlé papriky oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2 Papriky ochuťte vinným octem, promíchejte je s rozdrobenou fetou, tymiánem, osolte a opepřete.Rozdělte pomazánku na opečené plátky baget a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Bagetu opečte v toustovači, nasucho na pánvi nebo v troubě; třeba pod grilem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s debrecínkou

Krabí pomazánka

Miniburgery s rostbífem

Miniburgery s žampiony

Rybí satay s tandoori masala

Špenátové kuličky s mátovým dipem

Koláčky s fíky & kozím sýrem

Kuře v tempuře na exotickém salátku

Studená polévka s okurkou & avokádem

Houbové balíčky

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

REKLAMA

Přidat komentář