
Miniburgery s rostbífem
Chuťovka pro milovníky masa
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: na 30 burgerů
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 30 minut
Pečení: 30 minut
P
Ingredience
- 100 g másla
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 3 vejce + 1 vejce na potření
- 25 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce mléka
- 40 ml smetanového křenu
- 150 g crème fraîche
- 30 plátků rostbífu
- bylinky nebo salát (např. polníček) na ozdobu
NA NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte dva plechy papírem na pečení. V hrnci přiveďte k varu 250 ml vody, přidejte máslo a sůl, ztlumte plamen a rychle vmíchejte mouku. Míchejte tak dlouho, až těsto zhoustne a bude se odlepovat od stěn. Nechte 10 minut zchladnout. Do těsta pak postupně vmíchejte 3 vejce a nakonec parmazán. Z těsta vytvořte pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku na každém plechu asi 15 bochánků. Zbylé vejce prošlehejte s mlékem a bochánky potřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.
2 Křen smíchejte s crème fraîche a dochuťte solí a pepřem. Každou bulku namažte křenovou pomazánkou, přidejte plátek rostbífu a dozdobte.
2 Křen smíchejte s crème fraîche a dochuťte solí a pepřem. Každou bulku namažte křenovou pomazánkou, přidejte plátek rostbífu a dozdobte.
Přidat komentář