Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Miniburgery s žampiony

Nápaditá chuťovka pro vegetariány
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 20 burgerů
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 250 g tvarohu (ve vaničce)
    • 150 ml mléka
    • 2 vejce + 1 vejce na potření
    • 1 a 1/2 lžičky soli
    • 100 ml oleje
    • 600 g polohrubé mouky
    • 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • sezam na posypání

    NA NÁPLŇ
    • 3 šalotky, nakrájené na tenké plátky
    • 20 krémových žampionů
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 2–3 lžíce majonézy
    • 2 lžíce bazalky, nakrájené nahrubo
    • 200 g mozzarelly
    • 2 pečené papriky, nakrájené na proužky
    • 3 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1

Prošlehejte 1 vejce, olej, tvaroh a část mléka. Vmíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a vypracujte hladké vláčné těsto (podle potřeby přilijte mléko). Těsto rozválejte na asi 1 cm silný plát a vykrájejte z něj kolečka. Dejte je na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte je v troubě na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nezezlátnou.

2

Šalotku opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Žampiony promíchejte na plechu s trochou oleje, solí, pepřem, česnekem a dejte je zapéct pod gril na 10 minut, občas je promíchejte. Obě poloviny každé housky pomažte majonézou promíchanou s bazalkou. Na spodní polovinu housky rozdělte plátky mozzarelly, opečenou cibulku, žampiony a plátky pečené papriky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s debrecínkou

Pomazánka z pečených paprik

Krabí pomazánka

Miniburgery s rostbífem

Rybí satay s tandoori masala

Špenátové kuličky s mátovým dipem

Koláčky s fíky & kozím sýrem

Kuře v tempuře na exotickém salátku

Studená polévka s okurkou & avokádem

Houbové balíčky

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

REKLAMA

Přidat komentář