Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svatební páj

Svůj oblíbený páj Jamie Oliver pojmenoval ‚svatební‘ na počest prince Williama a jeho ženy Kate.
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí Pečení + vaření: 3 hodiny
P
Koláč Britská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 oříšek másla
    • 3 snítky čerstvého tymiánu, lístky otrhané
    • 3 snítky čerstvého rozmarýnu, lístky otrhané a nasekané
    • 3 čerstvé bobkové listy
    • 3 středně velké červené cibule
    • 1 kg hovězí kližky či plece, na kostky
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 400 ml černého piva
    • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
    • 1,5 l hovězího nebo kuřecího vývaru
    • 140 g krupek
    • 3 lžičky anglické hořčice
    • 2–3 lžíce worcesterské omáčky
    • 100 g strouhaného čedaru
    • dušená nebo v páře připravená zelenina a bramborová kaše k podávání

    NA TĚSTO
    • 300 g hladké mouky
    • 100 g sádla
    • 100 g másla
    • sůl
    • 1 vejce

Příprava jídla

1 V hrnci rozpalte olivový olej, přidejte máslo, bylinky, nahrubo nakrájenou cibuli a maso, osolte, opepřete a 10 minut opékejte. Přidejte protlak, mouku, pivo a vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Ztlumte plamen, přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte hodinu. Po hodině vmíchejte krupky, opět přiklopte a vařte další hodinu. Poté odklopte a nechte vařit ještě 30 minut, dokud nebude maso měkké a omáčka hustá. Seberte přebytek tuku a vmíchejte hořčici, worcester a čedar. Dochuťte solí a pepřem (podle chuti).

2 Zatímco se vaří maso, připravte si těsto. V míse promněte máslo s moukou, solí a sádlem. Přidejte 125 ml studené vody a rychle vypracujte těsto. Pracujte rychle! Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice odpočinout.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Masovou směs přendejte do zapékací misky o rozměrech 24 x 30 cm. Prošlehaným vejcem potřete okraje misky. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku o síle asi 1 cm. Překryjte jí maso a přitlačte ke krajům zapékací mísy. Přesahující těsto odřízněte. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a páj dejte do spodní části trouby. Pečte jej 45–50 minut, dokud není poklička z těsta krásně zlatá. Podávejte s dušenou nebo v páře připravenou zeleninou a bramborovou kaší.

Recept je převzatý z kuchařky Jamie's Great Britain.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obrácený jablečný koláč

Yorkshirský pudink a pomazánka z uzené ryby

REKLAMA

Přidat komentář