Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Řecký cheescake

Popis receptu: 
Již třetím rokem žiji na krásném, slunečném a stále zeleném ostrově Korfu a tento recept jsem získala od mé české přítelkyně, jež jej získala od jedné řecké hospodyňky. Rychlý a osvěžující cheescake je tím pravým, čím potěšit ne nedělním obědě nejen řeckou tchýni ;-)
Autor: Kateřina Pavlů
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200 g sušenek typu Digestive nebo BeBe sušenky 100 g rozpuštěného másla 1 kg řeckého jogurtu 1 kondenzované mléko (salko) sníh ze 3 bílků 2 žloutky citron.kůra (podle chuti)

Příprava jídla

Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v mikrotenovém sačku válečkem. Jemně nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a nasypeme na dno pečící dortové formy a upěchujeme. Dáme péct na 5 min.do vyhřáté trouby. Mezitím připravíme náplň. V míse smícháme řecký jogurt a kondenzované mléko, pak postupně přimícháme sníh ze 3 bílků, kdo chce, může přidat i citron.kůru (cheescake je pak více svěží) a nakonec 2 žloutky. Nalijeme na předpečený korpus a dáme péct pouze na 10 min! Cheescake musí být na dotek lepkavý! Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pak dáme na několik hodin, nejlépe přes noc do ledničky. Před podáváním potřeme vršek cheescaku marmeládou podle chuti, já dávám třešňovou nebo polijeme horkými malinami. Varianta č.2. Pokud necháte péct cheescake 40-50min vznikne vám výborný tvarohový koláč ;-)
REKLAMA

Přidat komentář