Suroviny
sušenky
200
g
Digestive nebo BB sušenky
máslo
100
g
rozpuštěné
jogurt řeckého typu
1
kg
bílek
3
ks
vyšlehané do sněhu
žloutek
2
ks
citronová kůra
podle chuti
Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v mikrotenovém sačku válečkem. Jemně nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a nasypeme na dno pečící dortové formy a upěchujeme. Dáme péct na 5 min.do vyhřáté trouby. Mezitím připravíme náplň. V míse smícháme řecký jogurt a kondenzované mléko, pak postupně přimícháme sníh ze 3 bílků, kdo chce, může přidat i citron.kůru (cheescake je pak více svěží) a nakonec 2 žloutky. Nalijeme na předpečený korpus a dáme péct pouze na 10 min! Cheescake musí být na dotek lepkavý! Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pak dáme na několik hodin, nejlépe přes noc do ledničky. Před podáváním potřeme vršek cheescaku marmeládou podle chuti, já dávám třešňovou nebo polijeme horkými malinami.
Varianta č.2. Pokud necháte péct cheescake 40-50min vznikne vám výborný tvarohový koláč ;-)