Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíčky s krevetovým máslem

Drobné krevety se v přímořských oblastech Británie nakládají do rozpuštěného másla a prodávají jako místní specialita. Zkuste naši chutnou variaci na tohle téma!
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chladnutí krevetového másla: 30minut Dokončení: 5 minut
P
Britská

Ingredience

    • 200 g konzervovaných nebo zmražených drobných krevet
    • 250 g másla
    • sůl a pepř
    • 12 krajíčků chleba
    • šťávu z 1/2 citronu
    • drcené chilli koření
    • zelené lístky (například řeřichy) a citron
    • na ozdobu

Příprava jídla

1. Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky.

2. Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při  pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo.

3. Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.46

Přidat komentář