Zapečené plátky krkovice se smetanovými brambory

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zapečené plátky krkovice se smetanovými brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny

Suroviny

krkovice 4
1,5-2 cm silné, mírně naklepané
cibule 2 ks
středně velké
brambory 4 ks
větší
smetana 250 ml
30-40 % tuku
sýr s bílou plísní 2 ks
slanina 8
nemusí být
olivový olej
pepř
sůl
plátky krkovice nasolíme a z obou stran prudce osmažíme na pánv (cca 1 minutu z každé strany). Do pekáčku nalijeme trochu olivového oleje (cca 5 lžic), poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky, poklademe plátky brambor (cca 0,5 cm z obou stran osolených) a brambory opepříme. Můžeme dát plátky slaniny. Na brambory položíme plátky krkovice a dáme péct do trouby (horkovzdušná cca 170 st.). Po cca 20 munutách vyjmeme z trouby a zalejeme brambory smetanou a dáme dále péct. Po dalších 15 minutách poklademe maso plátky nakrájeného hermelínu a pečeme dalších 15 minut (celkem cca 50 minut)

Obchod Apetit