
Uživatelský
recept
recept
Zapečené plátky krkovice se smetanovými brambory
Popis receptu:
Rychlý a téměř bezpracný oběd
Autor: Lucie Šimoníčková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
Pro 4 osoby:
4 plátky krkovice (1,5 - 2 cm silné), mírně naklepeme
2 středně velké cibule
4 větší brambory
250 ml smetany (nejlépe 30 - 40% tuku)
2 hermelíny
8 plátků anglické slaniny (nemusí být)
trochu oleje
trochu olivového oleje
pepř
sůl
Příprava jídla
plátky krkovice nasolíme a z obou stran prudce osmažíme na pánv (cca 1 minutu z každé strany). Do pekáčku nalijeme trochu olivového oleje (cca 5 lžic), poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky, poklademe plátky brambor (cca 0,5 cm z obou stran osolených) a brambory opepříme. Můžeme dát plátky slaniny. Na brambory položíme plátky krkovice a dáme péct do trouby (horkovzdušná cca 170 st.). Po cca 20 munutách vyjmeme z trouby a zalejeme brambory smetanou a dáme dále péct. Po dalších 15 minutách poklademe maso plátky nakrájeného hermelínu a pečeme dalších 15 minut (celkem cca 50 minut)
Přidat komentář