Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené plátky krkovice se smetanovými brambory

Popis receptu: 
Rychlý a téměř bezpracný oběd
Autor: Lucie Šimoníčková
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Pro 4 osoby: 4 plátky krkovice (1,5 - 2 cm silné), mírně naklepeme 2 středně velké cibule 4 větší brambory 250 ml smetany (nejlépe 30 - 40% tuku) 2 hermelíny 8 plátků anglické slaniny (nemusí být) trochu oleje trochu olivového oleje pepř sůl

Příprava jídla

plátky krkovice nasolíme a z obou stran prudce osmažíme na pánv (cca 1 minutu z každé strany). Do pekáčku nalijeme trochu olivového oleje (cca 5 lžic), poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky, poklademe plátky brambor (cca 0,5 cm z obou stran osolených) a brambory opepříme. Můžeme dát plátky slaniny. Na brambory položíme plátky krkovice a dáme péct do trouby (horkovzdušná cca 170 st.). Po cca 20 munutách vyjmeme z trouby a zalejeme brambory smetanou a dáme dále péct. Po dalších 15 minutách poklademe maso plátky nakrájeného hermelínu a pečeme dalších 15 minut (celkem cca 50 minut)
REKLAMA

Přidat komentář