Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně jako my utřít naložené ančovičky s máslem.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Britská

Ingredience

    • 4 vejce
    • 50 g změklého másla + trochu na osmažení vajíček
    • 60 g naložených ančoviček
    • 4 plátky tmavého chleba
    • 1 lžíci sekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1. Změklé máslo utřete s naloženými ančovičkami. Vejce lehce prošlehejte vidličkou, ale nesolte. Smažte je na troše másla, ale jenom minutu nebo dvě, aby zůstala hodně vláčná.

2. Stáhněte vejce z ohně a vetřete do nich ještě kousek másla (zůstanou díky tomu opravdu krémová). Krajíčky chleba potřete směsí másla a ančoviček a navršte na něj vajíčka. Posypte petrželkou, nakrájejte na řezy a ihned podávejte.

Vzhůru do anglie!
Pastu Gentleman‘s Relish vymyslel roku 1828 John Osborn; receptura je dodnes tajemstvím. Vyrábí se z ančoviček – malých sardelek. Pokud si dopřejete gentlemanovo potěšení podle našeho návodu, použijte naložené ančovičky, například Real Mar, 50 g za 27 Kč, prodává Hypernova.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.46
Obrazek uzivatele
Manželova oblíbená snídaně :) Nikdy bych si nedokázala představit, že jíme ančovičky hned po ránu, ale je to vážně výborné.

Přidat komentář