„Na pohár s názvem Černý les jsme s přítelem kdysi chodívali do jedné brněnské cukrárny. Pak ale podnik změnil majitele a náš oblíbený dezert zmizel z nabídky. Už se proto nemůžu dočkat, až ho tímhle pohárem doma překvapím!“ říká šéfredaktorka Marie Holobrádková.
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.
Ušlehejte smetanu. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky. Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.
NĚCO NAVÍC
V sezoně nahraďte kompotované višně čerstvými nebo jiným oblíbeným ovocem. Stejně tak druh zmrzliny můžete zvolit podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svádivé menu: Kombinace pro romantický valentýnský večer(3 recepty)
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- 10x hříšná čokoláda(10 receptů)
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů)
- Valentýnské menu pro kuchaře začátečníky: Oslňte drahou polovičku večeří, po které vás bude milovat ještě víc!(22 receptů)