Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár Černý les

„Na pohár s názvem Černý les jsme s přítelem kdysi chodívali do jedné brněnské cukrárny. Pak ale podnik změnil majitele a náš oblíbený dezert zmizel z nabídky. Už se proto nemůžu dočkat, až ho tímhle pohárem doma překvapím!“ říká šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 425 g kompotovaných třešní, slitých
    • 1 lžíce likéru kirsch nebo třešňovice
    • 1 čokoládový muffin, nakrájený na menší kousky
    • 2 kopečky čokoládové nebo višňové zmrzliny
    • 2 kopečky smetanové nebo vanilkové zmrzliny
    • 100 ml smetany ke šlehání, lehce prošlehané s 1 lžící moučkového cukru
    • nastrouhaná čokoláda na ozdobu

    NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU

    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 100 g tmavé čokolády, rozlámané na kousky

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.

Ušlehejte smetanu. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky. Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.

NĚCO NAVÍC
V sezoně nahraďte kompotované višně čerstvými nebo jiným oblíbeným ovocem. Stejně tak druh zmrzliny můžete zvolit podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svádivé menu

Svádivé menu

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Treska na páře s květákem, rozinkami a beurre blanc

Dezert na neděli: ovocný pohár

Dezert na neděli: ovocný pohár

Dezert s ovocnou pěnou

10x hříšná čokoláda

Valentýnské menu

14x šťavnaté třešně

REKLAMA

Přidat komentář