Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovarová mísa s křenem

Plný stůl masa a slivovice pro začátek hodování...
Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 2 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 2 vepřová kolena, masitá (zadní)
    • 2,5 kg vepřové plece a laloku s kůží
    • 500 g vepřových drobů (2 vepřové jazyky a 1 vepřové srdce)
    • 5 kuliček celého pepře
    • 4 kuličky nového koření
    • 1 bobkový list, sůl
    • 2 cibule + 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), vše rozpůlené

    K PODÁVÁNÍ
    • 200 g čerstvého křenu, nastrouhaného
    • 1 velké kyselé jablko, nastrouhané
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • kyselé okurky, hořčice dle chuti a chléb k podávání

Příprava jídla

1

Maso omyjte, případné chloupky na kůži opalte předem nad plamenem a větší kolena podélně nakrojte až ke kosti (dřív se uvaří).

2

Odblaňte vnitřnosti a srdce rozpulte. Vložte vše do hrnce, zalijte zhruba 4 l vody, osolte, přidejte koření a cibuli a uveďte k varu. Ztlumte plamen a táhněte asi 2 hodiny doměkka. V půlce varu přidejte očištěnou zeleninu.

3 Maso a vnitřnosti vyjměte z vývaru a 600–800 g uvařeného masa a drobů nakrájejte na kusy. Na nahřátém talíři podávejte kus masa z kolena bez kůže, kus plece, laloku, jazyka a srdce.

4

Promíchejte nastrouhaný křen a jablko s citronovou šťávou. Podávejte k masu s hořčicí, okurkami a chlebem.

NĚCO NAVÍC
Vývar z masa použijte na polévku (recept). Zbylé maso, vývar, vnitřnosti a kůže z kolen a laloku zpracujte do tlačenky (recept) a guláše (recept).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krkovice se zelným salátem

Škvarkoví šneci se zelím

Domácí světlá tlačenka

Zabijačkový guláš dušený v troubě

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

Smažené uzle (kroucance)

Domácí škvarky

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář